Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01 21:36 - БПЦ - служители на Мамона и Сатаната
Автор: georgealeksandrov Категория: История   
Прочетен: 933 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 14.01 11:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


                             Здравейте читатели,
за втори път ще споделя с вас възмущението си от БПЦ. След като НАП за втори път от 2013 се опитала да влезе в БПЦ (първият път неуспешно) тя отново се възпротиви - нас ни е основал сам Исус Христос и не трябва да плащаме.  (за подробности виж в. Сега) О, лъжци и фарисеи, вам ще отговаря следно


Евангелие от Марка гл. 12- стихове 14-17 - И дойдоха фарисите и ма казаха :учителю, знаем, че си справедлив и немариш за никого, понеже не следваш ничие лице, а истински поучаваш пътя Божий.
Позволено ли е да се дава данък цезарю, да дадем или да не дадем?
А Той като знаеше тяхното лицемерие им рече"Що ме изкушавате? Дайте ми един динарий. И дадоха му.
 Чий е ликът на динария? - запита ги
На цезаря -
отговориха му.

Исус им отговори - отдайте Божието Богу, а цезарювото - цезарю.
И те му се почудиха.


Какво повече да се каже? Сам Исус им е повелил да спазват човешките закони и да си плащат данъците, но те не спазват нито човешките, нито божиите закони. Как по-ясно да се каже - отправайте молитвите си към Бог и си плащайте данъците. БПЦ не е нещо отделно от държавата. Те получават приходи от продажба на свещи, църковна литература, кръстчета, икони (икони има за по 600 лева), наеми от имоти, получават субсидии за ремонти на църкви, стенописи и пр. но не искат да плащат данъци, представяйки данъците от имоти за дарения и отказвайки да допуснат НАП. Обявяват, че това е натиск над съвестта им. Нима тяхната съвест толкова лесно се купува? Срам за тях. Че тогава излиза че те не следват Бога. Нали сам пророк Илия казвал на Елисей да не взема пари. Нали сребролюбието е знак за Мамона и е сред седемте смъртни гряха. Нормално ли е архиреи да карат "ролс ройси" да не се отчитат пред държавата? Не знаят ли че Охридската Арпиепископия е плащала данъци? БПЦ май не е чувала, че като наследница на Охридската арихескопия, Търновската и Преславската патриаршия, Екзархията тя изповядва цезаропапизъм.


ДНес БПЦ тъне в злато и сребро, иска от държавата милиони за реставрация на златния купол на Александър Невски, разположило е в храмовете машини за сувенирни монети (1 монета струва 4 лева) и настанило търговците в храма, докато храмове пустеят и се рушат...но се оправдава с Исус. ЛИЦЕМЕРИЕ!

Вън търговците от храма!

Нека да припомним - когато бе Ковид пандемията по Великден всички храмове затвориха и предаваха литургията отвътре - католици, протестанти, мюфтийство, гръцка, румънска и арменска православна църква постъпиха така. Някои не затвориха храмовете, но държаха хората отвън за да намалят вероятността от зарада. Нашите архиреи уплашени да не загубят пари от по-малко продадени свещи отвориха широко вратите на храма и пуснаха болните да се блъскат в здравите.
О, служители на Мамона, как не ви бе срам от Бога, зяпнал над главите ви! Вие опетнихте храма. Нов Исус нужен е нам днес - да срути храма и да го пресъгради.
 
П.С. отказвайки да плаща данъци БПЦ влиза в грях тройно

1. показва сребролюбие, което е един от седемте смъртни гряха.
2.Показва, че се има за държава в държавата, когато БПЦ е неслиттно цяло с държавата. Както едно човек не може без душа, не може и без тяло, но БПЦ явно смятат че нашата ръка може да се отдели от тлято ни и да я пратим "на разходка" някъде. Съветвам ги да си припомнят съдбата на тамплиерите, които трупаха богаства, и ставайки обект на завист сами се погубиха
3. Те отказват да се подчинят на заповед директно изречена от Исус. Какво повече има да се каже? Значи сами се определят като еретици.




Гласувай:
2



1. dobrodan - В мига, в който разбереш, че
13.01 21:39
всяка религия е машина за пари и нищо повече, животът ти ще стане една идея по-лек.
цитирай
2. georgealeksandrov - Самият Исус е имал съвсем други идеи
13.01 21:44
Но институционализирането на църквата е увредило нещата. Хората са ходели дотогава голи и боси, а изведнъж епископите са станали богаташи. тамплиери, хоспиталиери и не саом се сдобили с банкери, адвокати собствени имоти. Все пак през средновековието е имало полза от религията - тя увеличила нивото на образованост, увеличило престижа на българската държава. Уви, днешните архиреи са много далеч от времената на Неофит Бозвели, Паисий Хилендайрски, Васил Левски и Иларион Макариополски. Днес БПЦ е пълна с ченгета, които щипят момите по г--а, живеят с послушници -любовници, карат ролс ройсове....Пиянство, разврат, сребролюбие са се настанили сред архиреите и после се чудят защо Българското православие запада.
цитирай
3. dobrodan - Лесно можеш да си направиш справка
14.01 18:25
кога Дунавска България приема официално християнството... и от кого.
150 години по-късно тя вече не съществува като държавно образувание (нямам претенции за точност до секундата).
Ако не бяха куманите?
Те... дали бяха християни от православието, или не чак дотам :):):)?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgealeksandrov
Категория: История
Прочетен: 136154
Постинги: 75
Коментари: 228
Гласове: 172
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930