Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2023 16:58 - Изборите 2 - кратък анализ
Автор: georgealeksandrov Категория: Политика   
Прочетен: 906 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 06.11.2023 17:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


            Тези избори родиха много победители и само един губещ.

ПП-ДБ
направиха пробив в четири-пет града - Варна (най-вече), София (паритетно положение) и още 1-2 града. Не е много, но е от сърце.

ГЕРБ успяха да ограничат щетите и удържат фронта. Мнозинството ог градовете са техни. В Бургас и "синият" Пловдив постигат погроми на ПП-ДБ, в Стара Загора кмета си е пак на Герб.  Монтана, Враца, Плевен,Габрово, Велико Търново, Тръговице, Бургас, Сливен, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Пловдив,Смолян,Перник са си техни. В Ямбол също печели  кандидат подкрепен от Герб. Наистина загубиха София и Варна но имат солидно представителство в общинските съвети.

БСП могат да са доволни - взеха "делтата на Дунав" Разград, Шумен, Силистра и Русе и постигнаха невероятен резултат в София. Имат споделен кмет в Кюстендил.
ДПС си взе своето в Кърджали.
ИТН и Български възход могат да са щастливи - кмет в Ловеч и цял куп съветници по места.
ВМРО и НДСВ също се представиха според възможностите си. "Воеводите" вземат 10 процента  в Русе, 7 във Враца, споделен кмет в Добрич, по някой и друг общински съветник в София-област и Югозапада. НДСВ имат споделени кметове във Видин и Добрич
image
Зелените ще вдигнат курбан. Бутнаха Паунов в Кюстендил. И в най-мокрите им сънища не са мечтали за такова нещо. Наистина - подкрепени от БСП и ПП-ДБ, но факта остава.

Единственият нещастен вероятно ще е Костадинов - като изключим здравата крепост Варна, Възраждане не вдигна никъде другаде проценти. Нямат дори един балотаж, нито един общински съвет под техен контрол. Войната наелектризира полюсите и му попречи да краде периферен електорат.

Е, изборите минаха. От утре започва трудното. ПП-ДБ трябва да управляват. В София има реално погледнато две възможности. Или ще управляват с Герб или БСП (по обективни причини изключвам колаборация с Възраждане). Ако изберат БСП Борисов ще надуе перките че са путинофили и ще хвърли бялата кърпа. Или ще поиска от западните партньори да спрат грантовете на ПП и ДБ.
Ако се съгласят да работят с Герб, то Борисов ще ги рекетира - изпиране на Борисов и Фандъкова, индулгенции, отказ да се разследват фирми. Трети вариант са плаващите мнозинства и евентуално бламиране на променящите си. Във Варна е още по-заплетено, там няма как да минат без плаващи мнозинства.
Сега ПП-ДБ трябва да покажат голяма гъвкавост, такт и умения в дипломацията.
каквито уви, до този миг не са показали че притежават


Тагове:   ДПС,   БСП,   НДСВ,   ГЕРБ,   ВМРО,   ПП,   ИТН,   БВ,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. dobrodan - Жоро, виждам, че смяташ Възбуждане и Пеперастите едва ли не за врагове :):):)?
06.11.2023 17:35
Това са двете страни на една и съща МОНЕТА, не вярвай ти на хорските измислици, те не разбират колко се обичаме (хубава песен беше, а политиката и на двата файтона хора показва, че си я пеят на уше в потайни доби:):):).
Истинският губещ е народът, но той това си и заслужава в крайна сметка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgealeksandrov
Категория: История
Прочетен: 135990
Постинги: 75
Коментари: 228
Гласове: 172
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930