Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2023 04:02 - Путин прекалява - заплаши Полша
Автор: georgealeksandrov Категория: Политика   
Прочетен: 3666 Коментари: 6 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Путин заплаши директно Полша

"Западните територии на Полша са подарък от Сталин за руснаците. Нашите приятели във Варшава забравили ли са това? Ние ще им напомним"

Да се смее или да плаче човек? има един който забравя историята и това е Путин.
-Забравя че по времето на Жепосполита Полша е стигала почти до Москва и е била в двоен размер.
-забравя Полското въстание от 1863-64 което е удавена в кръв от Русия?
-Забравя ли че "Подаръкът" на Сталин е придружен с кърваво клане в Полша?
-Забравя ли,  че докато поляците са праден пост срещу германците,ъ руснаците които са на 800 метра от тях отказват да им предоставят помощ.
-забравил е очевидно Полското въстание което продължава три месеца срещу руснаците.
съвсем не безпречинно - герои, промъквали се в Аушвиц, за да откраднат военин планове, после попадат в Катин. На Русия не са нужни полски герои
-Путин забравя и че Статлин си взе всико оратно и че опозицията на СССР се зароди тъкмо в Полша.

по рано Путин използва мотива, за теритотриални подаръци от руснаците, за да оправдае инванзията в Крив. Явно не знае, че подаръци не се връщат.

Путин обвини Полша, че планира да окипури част от Укранай. Да, има една държава окупирала част от Украйна, ама тя се казва Русия. Поляците пък интегрираха повече от четири милиона украински бежанци

"Полско-литовските-украински военни съединения ще се използват за последваща окупазия на Украйна. Ако те влязат в Лвьов  или някоя друга украинсак територияще останат там завинаги" - нищо засега не подсказва, че подобно нещо може да се случи. Брей колко е загрижен Путин за Украйна. Да не повярва човек- Да се чуди какво правят неговите войски в нея.

"Русия ще се намеси, ако има опит да се влезе в Беларус" - че на кой му пука за Беларус? Засега Путин е единственият, който се явява неканен с войските си някъде. Беларус може да си я задържи, нямаме нужда от диктатори като Лукашенко.



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. анонимен - Заради тая путлерова наглост пр...
23.07.2023 05:10
Заради тая путлерова наглост премиерът на Полша веднага извика руския посланик.
цитирай
2. blog13 - цитат:""Западните ...
23.07.2023 07:29
цитат:""Западните територии на Полша са подарък от Сталин за руснаците."

Искал си да кажеш "подарък от Сталин за поляците" сигурно. А не за руснаците.

На Полша след ВСВ са дадени Германски територии.

Тия тъпотии дето си ги нацвъкал след това са също много тъпи.

цитат:" -Забравя че по времето на Жепосполита Полша е стигала почти до Москва и е била в двоен размер."

Т.е. искаш да кажеш, че Полша е била агресор. Така както Наполеон и Хитлер.

цитат:"-Забравя ли че "Подаръкът" на Сталин е придружен с кърваво клане в Полша?
-Забравя ли, че докато поляците са праден пост срещу германците,ъ руснаците които са на 800 метра от тях отказват да им предоставят помощ."

Какво кърваво клане и каква помощ. И какви пет лева? Най-много жертви през ВСВ са дадени от СССР. Войната е свързана с жертви. Предният пост срещу Германия е СССР. От момента на обръщането на войната, дълбоко в руска територия, та чак до Берлин. СССР даде 25 милиона жертви. Полша е дала своя дан, в момента за който говориш. И пак благодарение на това, че Съветската армия е подкарала Германите. Що поляците като са такива преднопостници не я свършиха тая работа, преди руснаците да се окажат на колко там стотин метра беше от биещите се с германците поляци?
Кърваво клане на поляците от руснаците не е имало. Те са се били срещу германците. Което е било кърваво клане, да - най-вече на руснаци, щото както ти набивам в празната кратуна, най-много жертви дадоха руснаците.

цитат:"-Путин забравя и че Статлин си взе всико оратно"

И как си е взел западните части на днешна Полша, глупако? За тях могат да претендират Германците. Сталин си взе, териториите на Украйна и Беларус, които принадлежат на СССР според линията Кързън, определена за граница между Полша и СССР, от Англия САЩ и Франция. Която линия Полша наруши, агресирайки, след Първата Световна.
цитирай
3. blog13 - Абе тъпчо, що си турнал цензура бе? ...
23.07.2023 07:32
Абе тъпчо, що си турнал цензура бе? Да те не е страх, че некой може да ти обясни, къв тъпак си? Ама и да не му дадеш да ти обясни, то на хората им е ясно и без да им подсказват.
цитирай
4. georgealeksandrov - Сложил съм "цензура"
23.07.2023 17:04
най-вече защото голяма част от постовете съдържат явни обиди. В твоя случай заради това "тъпчо" и "къв тъпак си" не би трябвало въобще да допускам поста ти, но съм направил изключение, за да видиш че не ме е страх от нищо - допуснал съм достатъчно мнения, които не са в единомислие с моето. Специално в твоя посто няма никаква конструктивна критика, само обиди.
Съвсем не съм единственият, който е "турнал цензура" тук. И те предупреждавам веднага - ако втори път използваш обиди и квалификации няма да ти пусна поста.
цитирай
5. georgealeksandrov - относно другия ти пост
23.07.2023 17:16

Не знам откъде да почна. В него няма една вярна мисъл.

Първо- на Полша не са дадени територии, а тя си ги е извоювала. За Варшавското въстание сигурно никога не си чувал. То трае три месеца, дава десетки хиляди жертви, подпомага невероятно много руснаците, които са на 800 метра, но имат указания да не помагат на поляците. Нещо повече - герои като Вителд Полицки са измъчвани от руснаците.

Никой не спори, че най-много жертви са дадени от СССР. но е вярно също така, че СССР се е канела да превзема Европа - както и е станало - и че това е сблъсък на два тиранични режима.ОСвен това СССР са невероятно много помагани с нефт, оръжие и пр. от Запада и са се съгласили.

Кърваво клане на поляци Е имало. В митга в който влизат руснаците във Варшава започват кланета и изнасилвания. Чети история.

По следващата точка - Полша била агресор. - През Средновековието всички държави са агресори. Включичтелно Иван Грозни, който извършва геноцид над казанските българи. Въпросът бе друга - исторически Полша е много по-голяма държава, никой нищо не ѝ е дал. А западните територии сами са си ги извоювали. Все едно да се говори, че на нас Освобождението ни е дадено, без да се имат предвид Априлското въстание, боевет за Самарското знаме, Плевенската епопея и пр.
цитирай
6. vladtepes - За Полша
26.07.2023 13:55
Руските царе са направили сериозна грешка - трябвало е да пратят поляците да съжителстват с евенки, якути, чукчи и т.н. народи в Сибир да се научат на ред.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgealeksandrov
Категория: История
Прочетен: 136268
Постинги: 75
Коментари: 228
Гласове: 172
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930